Евтина почивка на остров Корфу Гърция. Забележителности Керкира

Корфу (Керкира на гръцки) Гърция е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море с площ над 640 квадратни километра.

забележителности в Корфу, Гърция

Той е един от най-любимите и красиви гръцки острови и морски дестинации в Гърция и привлича хиляди туристи. Корфу е красив остров с невероятни плажове, живописни и автентични селца, превъзходна венецианска архитектура, оживен нощен живот и с много космополитен начин на живот.

Остров Корфу в Гърция граничи на изток с Йонийско море, на запад с Адриатическо море, на север със Средиземно море и това обуславя уникалния му климат. Името му произхожда от древногръцката митология и по-точно е свързано с Посейдон, който кръщава острова на своята любима Керкира.

Град Корфу или Корфу Таун е столицата на остров Корфу и е един от най-красивите и елегантни градове в Гърция. Той е основното пристанище на острова и е най-големият и най-населен (около 30,000 жители) град на Йонийските острови в Гърция.

Град Корфу е запазил много от своите елегатни сгради, дворци, площади и крепости с уникална архитектура повлияна през вековете от сицилианското, венецианското, френското и английското владение.

Град Корфу е разделен на две части: стар и нов град, като стария град (Palaiopoli) се намира в северната част между площад "Еспланада" и Новата крепост (Нео Фрурио).

Площад "Еспланада" (Спианада) е централния площад на град Корфу. Всяко лято, този площад приветства състезание по крикет, единственото в Гърция, наследено от английската окупация. Площад "Еспланада" е заобиколен от разкошни сгради и Старата Венецианска крепост (Палео Фрурио).

Много интересни културни паметници се намират на остров Корфу като двореца "Ахилион", двореца "Мон Репо", двореца "Св. Михаил и Георги", манастира "Палеокастрица", църквата "Св. Спиридон", Канони - Понтикони, местностите Гувия, Канони, Дасия...

Пясъчните плажове на остров Корфу и неговите пещери и прекрасни заливи са известни в цяла Гърция с кристално чистите води и зелена растителност. Много от идиличните плажове, предлагащи шезлонги и чадъри под наем и водни спортове са с максимално запазена естествена красота и с награда Син Флаг: Палеокастрица, Нисаки и Агиос Георгиос...

Заради всичко това и многото промоционални оферти за евтина почивка за лято 2020 при ранни записвания със самолет в хотели All Inclusive Корфу е смятан за един от най-елегантните и прекрасни острови на Гърция, наред със Санторини и невероятния Закинтос.

Популярни публикации от този блог

Почивка на Корфу в Гърция през лято 2020 със самолет